Βλάχικη λαγάνα

Oivlaxoi.gr Μαγειρική αφηστε ενα σχολιο
Υλικά

2 κούπες αλεύρι χωριάτικο,
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μέλι,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι,
χλιαρό νερό, σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τόσο νερό (χλιαρό) μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη μέσα στην λεκάνη σε ζεστό μέρος μακρυά από ρεύματα μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Την ξαναπλάθουμε και την χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη. Στρώνουμε σε δυο ταψιά αντικολλητικό χαρτι. Ρίχνουμε στο χαρτί σουσάμι και παίρνουμε ένα – ένα κομμάτι και το τοποθετούμε στα ταψιά. Με τα χέρια μας ή με το εργαλείο που ανοίγουμε πίτσες (και ένα μπουκάλι κάνει την ίδια δουλειά) δίνουμε σε κάθε ζυμάρι το σχήμα της λαγάνας. Με το δάκτυλό μας κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά τους. Σ’ ένα φλυτζάνι με λίγο χλιαρό νερό, διαλύουμε μισό κουταλάκι μέλι. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τις επιφάνειες της λαγάνας. Τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις αφήνουμε κανένα μισάωρο με τρία τέταρτα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις. Το ψήσουμε ανάλογα με τον φούρνο. Περίπου στους 2οο βαθμούς για κανένα μισάωρο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και από τις δυο πλευρές.

Λαγάνες

απο: Αρετή Γραμμόζη

link: facebook

Δείτε Επίσης

Κοινοποιηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *