«Το αλάτι της Γης»: Μουσικό οδοιπορικό στο Μέτσοβο

Oivlaxoi.gr Βίντεο Leave a Comment

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το«Αλάτι της Γης» συνεχίζουν το μουσικό οδοιπορικό τους στην Πίνδο, καταλήγοντας στο Μέτσοβο. Το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το υπέροχο φυσικό τοπίο, με την Ιστορία και την πλούσια παράδοση.

Η κομπανία της μουσικής οικογένειας Μπάου μάς υποδέχεται με το ιστορικό τραγούδι του ονομαστού Μετσοβίτη οπλαρχηγού Δεληγιάννη.

Στην κεντρική πλατεία (στο «Κουλτούκι»), μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, συναντάμε τις γυναίκες με τα «κοριτσίστικα», τα πολύ ιδιαίτερα τραγούδια και χορούς που λέγανε στα «ανταμώματά» τους.

Ακολουθεί ένα δυναμικό μετσοβίτικο γλέντι, με μια μεγάλη μουσική και χορευτική παρέα, με τα καθιστικά τραγούδια της τάβλας, τα χαρακτηριστικά συγκαθιστά και τους τοπικούς τσάμικους και συρτούς χορούς.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στέργιος Μπάος (λαούτο & τραγούδι), Κώστας Μπάος(κλαρίνο), Βασίλης Αβραάμ (βιολί), Νίκος Μπάος (λαούτο), Βασίλης Αβραάμ-«Καμίσιας» (λαούτο), Παναγιώτης Μπάος (τύμπανο) και Χρήστος Σούλας(κλαρίνο). Τραγουδούν η Μαρία Βαδεβούλη και γυναίκες του Μετσόβου.

Επίσης, τραγουδούν και χορεύουν μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου(επιμέλεια: Γιώργος Μέτσιος).

Για την ιστορία και τις λαογραφικές παραδόσεις του Μετσόβου μιλούν ο δήμαρχος Χρήστος Τζαφέας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο γιατρός Γιάννης Γουδέβενος.

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος.

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης.

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR.

Δείτε Επίσης

Κοινοποιηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.