“Η κοινότητα Κεφαλοβρύσου να αναγνωριστεί ως ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”, δελτίο τύπου Π.Ο.Π.Σ

Oivlaxoi.gr Δελτία τύπου Π.Ο.Π.Σ.Β Leave a Comment

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ (και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.Β.) κ. Μιχάλης Μαγειρίας συνοδευόμενος από την Νομική Σύμβουλο της Π.Β.Α. κ. Χαρά Βλεσσίδου, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Γκερμότση, εκπροσώπους όλων των φορέων της Τοπικής Κοινότητας ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Γκέκα, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητας Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών κ. Βασίλειο Κούρο, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου, κ. Καλλιρρόη Γραμμόζη, τον εκπρόσωπο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου κ. Ευάγγελο Καραμάνη και άλλους, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και υπέβαλαν το διαχρονικά δίκαιο αίτημα των απανταχού της Γης καταγόμενων από το Κεφαλόβρυσο να παρθεί απόφαση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να κατατεθεί αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε η κοινότητα Κεφαλοβρύσου να αναγνωριστεί ως ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.
Η Π.Β.Α. και οι υπόλοιποι Φορείς του Κεφαλοβρύσου κατέθεσαν έναν πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το αίτημα είναι δίκαιο και σωστό διότι σε προηγούμενη διαδικασία αναγνώρισης Μαρτυρικών Χωριών ανά την επικράτεια το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε συμπεριλάβει το Κεφαλόβρυσο.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συγγενών των θυμάτων που είναι και αίτημα όλων των Κεφαλοβρυσιτών.

Δείτε Επίσης

Κοινοποιηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.