Έρχεται στα Τρίκαλα ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος Σαμαράς

Oivlaxoi.gr Γενικά Leave a Comment
Ένα από τα πλέον υψηλά πρόσωπα της Χριστιανικής Ορθοδοξίας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το 35ο Αντάμωμα Βλάχων που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα .

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Μιχαήλ Σαμαράς είναι Έλληνας θεολόγος και φιλόλογος, πρώην αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και σήμερα Αρχιερεύς της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου .Στις 29 Αυγούστου 2016, εξελέγη ομόφωνα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου (μετά από εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου), Μητροπολίτης Σμύρνης. Μάλιστα η εκλογή Μητροπολίτου Σμύρνης, έγινε για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ο Διάδοχος του Χρυσοστόμου Σμύρνης αποδέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων Μιχάλη Μαγειρία και θα φθάσει στα Τρίκαλα από  την Πέμπτη .Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα πέρα από τις εκδηλώσεις θα συλλειτουργήσει την Κυριακή με τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ.Χρυσόστομο. Μάλιστα ο Βαρθολομαίος Σαμαράς  έλκει την καταγωγή του από βλάχικο χωριό και σε αυτό έδωσε ένα πρόσθετο λόγο για την παρουσία του, εαν και σύμφωνα με πληροφορίες καθόλα  απίθανο εάν ξεπεραστούν  ανειλλημμένες υποχρεώσεις και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί τα Τρίκαλα ο οποίος έχει προσκαλεστεί.

πήγη: trikalaidees.gr

Δείτε Επίσης

Κοινοποιηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.